» 遊客:  註冊 | 登入 | 會員 | 社區銀行 | 版塊禁言 | 游樂園 | ExGame | 幫助 | 廣告查詢

<<港音灣岸流行榜>> 2017年新榜主招募, 誠邀愛本地音樂既你加入!

19  1/3  1  2  3  >  >| 

論壇跳轉:
作者:
標題: 榜主意見交流區 上一主題 | 下一主題
kenneth09
LV 60: 板主

發表文章 540
現金: 100
存款: 0
註冊 2007-6-10
Share |

榜主意見交流區

如果大家對《港音灣岸流行榜》機制或未來發展方向有任何意見
歡迎在此交流區發表及討論

如事情需達成共識,我會在大家討論過後開設投票
公平,公正,公開地解決問題.

查看資料  發短訊   編輯文章  引用回覆
yklau2000 男

發表文章 431
現金: 7
註冊 2009-12-17
來自 hong kong
Share |

建議:

版主,各大流行榜出榜均於星期六、日,我地港音灣岸流行榜就要星期四,不上不落時間,可否改回星期日出榜,雖至尊評審一早已計回44期,但今期仍欠榜,我只想知44期是否不可統計呢?我這榜要計分的,不是各位喜愛便成榜。

另外,New City人地已44-45期一氣交兩榜仍欠榜,看清楚才統計吧!

劉耀基
kenneth09

發表文章 540
Share |

引用原文:
Originally posted by yklau2000 at 2014-11-21 02:55 AM:
版主,各大流行榜出榜均於星期六、日,我地港音灣岸流行榜就要星期四,不上不落時間,可否改回星期日出榜,雖至尊評審一早已計回44期,但今期仍欠榜,我只想知44期是否不可統計呢?我這榜要計分的,不是各位喜愛便 ...

1. 因為大部分榜主都能夠在截止前遞交個人榜,所以《港音灣岸流行榜》week 42 - week 45都能第一時間統計發佈。但我估計你係想將截榜時間推遲,哩方面當然可以遷就。

為方便各榜主的習慣,下星期開始截榜時間會推遲48小時,即係逢星期六00:00前截榜。希望大家week 46準時交齊榜,謝謝!

2. 由於《至尊評審》遞交既榜已清楚列明係week 44,我會當作為補交處理。
    補交榜一向都唔會調入下期計分,所以下次請清楚列明"week xx"。

3. 剛剛才發現原來NewCity早於week 44已一拼遞交埋week 45,引致計漏情況出現,我會儘快重新統計。

係哩到要同humplaw表示抱歉,同埋同樣情況保證唔會再發生!

[ Last edited by kenneth09 on 2014-11-21 at 11:12 PM ]

humplaw 男
LV 04: 獵人

發表文章 349
現金: 149
註冊 2008-12-13
Share |

我想提議一下, 由於今年統計方法變化較大, 榜期亦有點遲, 建議截榜周為50/51周.
咁2015就第一周會好計一點.

kenneth09

發表文章 540
Share |

引用原文:
Originally posted by humplaw at 2014-12-8 01:32 AM:
我想提議一下, 由於今年統計方法變化較大, 榜期亦有點遲, 建議截榜周為50/51周.
咁2015就第一周會好計一點.

今年截榜會係Week 50 (2014年12月27日)

下年Week01會係2015年1月3日公佈

ka_st_fi
LV 06: 忍者

發表文章 1092
註冊 2009-1-11
Share |

多口問句, 有冇人知大部份版主2013 d 頒獎禮 posts 去左邊?
因為想用黎做 reference

kenneth09

發表文章 540
Share |

引用原文:
Originally posted by ka_st_fi at 2014-12-14 06:48 PM:
多口問句, 有冇人知大部份版主2013 d 頒獎禮 posts 去左邊?
因為想用黎做 reference

我都搵唔返2013 D 頒獎禮post...sosad....
相信已被人delete

[ Last edited by kenneth09 on 2014-12-14 at 07:08 PM ]

yklau2000 男

發表文章 431
現金: 7
註冊 2009-12-17
來自 hong kong
Share |

至尊評審

我部腦連結不到,無辦法處理,請見諒,只有可以在交榜區交榜

劉耀基